АНДРЕА ВЕЛЈАНОВСКА

andrea.veljanovska@pelister-tsholding.mk

месец/ година на раѓање 01/2004
живее во Битола
висина 165 cm
тежина 40 kg
avg. брзина на кугла 000 km/h
користи рака десна
почеток со куглање 9/2018
прва регистрација Пелистер Т&С Холдинг
05/2019
личен рекорд 485 (21.09.2019), Мусандра
рекорд во чистење 144
признанија