МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА

mihaela.ristevska@pelister-tsholding.mk

месец/ година на раѓање 02/2004
живее во Битола
висина 164 cm
тежина 56 kg
avg. брзина на кугла 000 km/h
користи рака десна
почеток со куглање 9/2018
прва регистрација Пелистер Т&С Холдинг
05/2019
личен рекорд 499 / 14.09.2019 Мусандра
рекорд во чистење 161
признанија 2018, бронза, гр. прв. на Битола