ТАМАРА ТАЛЕВСКА

tamara.talevska@pelister-tsholding.mk

месец/ година на раѓање 11/2004
живее во Битола
висина 165 cm
тежина 44 kg
avg. брзина на кугла 000 km/h
користи рака десна
почеток со куглање 9/2018
прва регистрација Пелистер Т&С Холдинг
05/2019
личен рекорд 000
рекорд во чистење 000
признанија 2019, злато, држ. прв. на Мак. U-18