АНА МАРИЈА ВЕЛЈАНОСКА

anamarija.veljanovska@pelister-tsholding.mk

месец/ година на раѓање 09/2004
живее во Битола
висина 165 cm
тежина 48 kg
avg. брзина на кугла 000 km/h
користи рака десна
почеток со куглање 9/2018
прва регистрација Пелистер Т&С Холдинг
05/2019
личен рекорд 000
рекорд во чистење 000
признанија