Постови

ТАМАРА ТАЛЕВСКА, ДРЖАВЕН КАДЕТСКИ ПРВАК ЗА 2019 ГОДИНА

Нашите кугларки ги освоија медалите на кадетското првенство U 18 кое се одржа на 18 и 25 мај во Битола и Скопје.

Првак на С.Македонија за 2019 во кадетска конкуренција е Тамара Талевска со освоени вкупно 894 кегли.

Втора беше Стефанија Алексовска со 880 кегли додека со 848 кегли Емилија Переска успеа да стигни до бронзениот медал.

Им честитаме на нашите девојки кои покажаа одлична игра согласно нивниот кугларски стаж со надеж дека овој прв официјален настап и игра на 1х120 мешано ќе им биде само почетна реперна точка и прилагодување на модерна патека на која тие немаат можност да тренираат.

Дел од нашите членови исто така искуглаа солидно, Ивана Трајчевска имаше солидни 846 и за само 3 дрва не се проби до третото место, Михаела Петковска беше четврта со 836, Ружица Георгиевска беше петта со 831 и шеста Андреа Велјановска со 822. Останатите кугларки беа под цифрата 800 кегли. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *