ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ?

Младински женски клуб составен од кугларки од Битола на возраст до 18 години. Оформен од Игор Михајловски, тренер на клубот. Амбициите се успех на меѓународна сцена и развој на куглањето во Македонија

Play Video

2019

ПОЧЕТОК

30

БРОЈ НА ЧЛЕНОВИ

15,5

ПРОСЕЧНА ВОЗРАСТ

10

МЕДАЛИ

1

ДРЖАВЕН ПРВАК

16

ДОМАШНИ НАСТАПИ

3

МЕЃНАРОДНИ НАСТАПИ

3031

ЕКИПЕН РЕКОРД

MARCH 2021, ISSUE 6  ENG/SRB

JANUARY 2021, ISSUE 5  ENG/SRB

NOVEM 2020, ISSUE 4  ENG

NOVEM 2020, ISSUE 4  SRB

SEPT 2020, ISSUE 3  ENG

SEPT 2020, ISSUE 3  SRB

JULY 2020, ISSUE 2  ENG

JULY 2020, ISSUE 2  SRB

MAY 2020, ISSUE 1  ENG

MAY 2020, ISSUE 1  SRB

Емилија Переска, капитен на екипата

Да се биде капитен во една млада екипа како што е нашата, е голема одговорност, но и задоволство бидејќи во многу кратко време успеавме да се спријателиме толку многу помеѓу себе што можам да кажам дека сме како едно семејство, во вистинска смисла на зборот. Токму од тука доаѓа и големата поддршка помеѓу нас и како кугларки и како другарки. Имаме одлична комуникација и доверба која многу ни помага да ги надминуваме спортските кризи во куглањето. Добиваме и нова куглана наскоро и ќе биде задоволство да ја претставуваме и Битола и Македонија насекаде во Европа.

НАЈДОБРИ 3 ПОЕДИНКИ

СЕКОГАШ НАЈДОБРИТЕ ПОЕДИНЦИ ТРЕБА ДА СЕ ИСТАКНАТ. НАШИТЕ ТРИ

ПОСАКУВАТЕ ДА БИДЕТЕ ДЕЛ ОД НАШЕТО КУГЛАРСКО СЕМЕЈСТВО?

НАЈНОВИ ПОСТОВИ

Сите постови